Roliga spel till mobilen

Ska man spela på mobilen behöver man mobilanpassade spel. Och det finns många mobilspel att välja bland. Det kommer ut nya spel varje dag, men några få står ut från mängden. Om du inte vet vilket spel du ska sysselsätta dig med, kanske vi har svaret:

Mobile Strike

Det här är ett strategispel som är gratis att spela men det tillkommer mikrotransaktioner om man vill få bättre vapen och avancera snabbare. Ett vanligt fenomen på spelmarknaden idag, helst inom dator- och mobilspel. Du bygger upp din egen armé och drar sedan ut i krig mot spelet och andra spelare.

Det absolut coolaste med spelet är att man har fått med Arnold Schwarzenegger. Man kan inte spela honom men bara att se honom i en militäruniform är ett sort dragplåster för spelet.

Spelautomater

Det här casinospelen var självklara att göra om till mobilspel. Jack Hammer 2 är ett av dem som blivit mobilanpassade. Vissa liknar gärna spelet vid Gudfadern 2 eftersom båda två känns bättre än första. Man gör inte så mycket mer än att snurra på hjul med chansen att vinna pengar.

Grafiken är snygg, de har försökt förbättra ljudet och har ”Sticky Wins” som betyder att vissa hjul låses fast och de andra snurrar en gång till, för en större chans att få en bra kombination av rutor och större utbetalning.

Monument Valley

Och sist kan vi meddela att det prisbelönta spelet Monument Valley går att ladda ned gratis. Tidigare har det kostat 30 kronor, ganska mycket för ett mobilspel. Spelet visar hur simpel grafik kan skapa något vackert. Det är ett pusselspel där man måste lista ut arkitekturen på banorna för att ta sig vidare. Spelet har vunnit 14 priser under 2014-2015, däribland ”Årets spel” och ”Bästa 3D-animeringen”. Ett visuellt nöje att spela!