Poker på nätet

2365682-on-line-poker

När man talar om spel är det lätt hänt att man glömmer bort en del, det finns ju trots allt ganska mycket i spelväg där ute. Poker är ju lika mycket ett spel som andra vi redan har räknat upp, men man tenderar att tänka på det helt enkelt som poker.

Ända sedan poker gjorde en enorm comeback i början av 2000-talet har det även blivit ett stort spel online. I dag finns det åtskilliga pokerrum där man kan spela ett flertal olika typer av poker.

Bland formerna av poker som finns tillgängliga är naturligtvis Texas hold’em kungen, eller kanske ässet, men man kan oftast även hitta spel som Seven Card stud och Omaha. En del pokerrum har även mer ovanliga pokerspel, som till exempel Razz.

Många av spelen finns dessutom i varianter som high / low, limit, no-limit och pot-limit. När man vidare räknar in spelformer som sit ‘n go, turneringar och enkla tiomanna bord är det uppenbart att man kan få en hel del variation om man så önskar.

Att spela är förstås ett av de bästa sätten att bli bättre, men man ska aldrig undervärdera teoretiskt kunnande. Det är av denna anledning som många böcker finns tillgängliga i just ämnet poker. En av pokervärldens största och viktigaste verk heter The Theory of Poker skriven av David Sklansky. Boken kom först ut 1994 men tack vare reviderade utgåvor är den minst lika relevant idag som när den först kom ut.

Många stora ikoner inom poker har skrivit böcker, detta inkluderar namn som Doyle Brunson, Gus Hansen, Dan Harrington, Chris Moorman och många andra. Det kan vara mycket klokt att dra visdom av dessa proffs om man vill förbättra sitt spel.